Η μεγάλη απογοήτευση: Palm Tungsten T5
"Ανακοινώθηκε" σήμερα (δεν είναι καν έτοιμο προς πώληση) το "νέο" PalmOne Tungsten T5. Το οποίο υποτίθεται ήταν η πολυαναμενόμενη συσκευή που θα είχε διπλό wireless (Bluetooth & WiFi), θα έτρεχε το νέο version 6 του Palm OS (ή αλλιώς Cobalt) και άλλες φοβερές και τρομερές καινοτομίες.
Instead of all that, το Tungsten T5 που υποτίθεται είναι το flagship μοντέλο της PalmOne, είναι στην ουσία ένα update του μεσαίου μοντέλου Tungsten E, με οθόνη 320x480 σαν το Tungsten Τ3, αλλά χωρίς slider, και με πλαστικό "σασί"!
Συνεχίζει να τρέχει το Palm OS 5 (Garnet), ενώ από την άλλη όχι απλά δεν έχει WiFi αλλά ούτε καν voice recording δεν προσφέρει πια... Τα μόνα upgrades στην ουσία είναι η μεγαλύτερη ζωή της μπαταρίας, και η μνήμη που έχει φτάσει τα 256MB, μεγάλο μέρος των οποίων είναι διαθέσιμα στον χρήστη σαν Flash Memory στην οποία μπορεί να έχει πρόσβαση απλά συνδέοντας το Palm με την USB θύρα οποιουδήποτε PC.
Και όλα αυτά για $400 στην Αμερική. Όσο δηλαδή έκανε μέχρι τώρα το Tungsten T3 το οποίο θα πάρει μία έκπτωση της τάξης των $50.
Πολλοί λοιπόν πιστοί χρήστες της PalmOne έχουν απογοητευτεί, καθώς περίμεναν κάποιο ουσιαστικό innovation και κάτι καλύτερο από το νέο high-end μοντέλο της εταιρίας. Τα forums έχουν πάρει φωτιά και η απογοήτευση για πολλούς είναι μεγάλη. Κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να σκέφτονται to turn to the dark side of the force!
Εγώ προσωπικά θα κρατήσω το αξιόπιστο και πολύ λειτουργικό Tungsten T3, που κάνει τα πάντα από όσα θέλω, και το πολύ πολύ να πάρω και μία 256άρα SD card να κάνω την δουλειά μου. Και αν ποτέ εξαπλωθεί και το WiFi στην Ελλάδα, λύση υπάρχει.
Γλιτώσαμε και από τον πειρασμό δηλαδή. Thank you PalmOne!
Labels: Gadgets

3 Comments:
Thank God........
This post has been removed by a blog administrator.
Δε θα έλεγα έτσι απλά πως η συσκευή είναι μια απογοήτευση. Σίγουρα δεν προσφέρει στον Power-User αυτά που ζητάει, άλλα παραμένει μια πάρα πολύ καλή συσκευή για τους entry-level χρήστες (μεγάλο θετικό το ότι δεν "ξεχνάει" τα δεδομένα). Απο την άλλη η δυνατότητα να λειτουργει σαν flash-drive κάνει πολύ έυκολη την διαχείριση μεγάλων αρχείων, κάτι που για κάποιον enterprise χρήστη είναι ένα μεγάλο plus. Τέλος το γεγονός οτι προσφέρει μεγάλη αυτονομία το κάνει ακόμη καλύτερο. Αν η τιμή του έπεφτα στα 250 Ευρώ τότε θα έκανε μεγάλη επιτυχία.
Θα προτιμήσω την λύση του Τ3 ή του T|C παρόλα αυτά. :)
ΥΓ: Σε ευχαριστώ για το comment σχετικά με τα ελληνικά. Είχα διαβάσει το help απλά την πατούσα γιατι είχα κάνει ήδη το πρώτο μου post σε unicode, οπότε αλλάζοντας σε ISO έβλεπα Γοτθικά οπότε νόμιζα πως το ISO δε δουλεύει σωστά... Τώρα όμως είναι εντάξει :)
Post a Comment
Links to this post:
Create a Link
<< Home